A weboldal cookie-kat használ a jobb megjelenésért. Ha a weblapon marad, akkor feltételezzük, Ön elfogadja mindezt.

header

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

 

A rendezvény elnevezése:      „Tatai Patara 1597.” Török kori Történelmi Fesztivál

A rendezvény jellege:             Hagyományőrző fesztivál és kézműves vásár

Helyszín:                                   2890 Tata, Tatai Vár; Esterházy Kastély és környéke

A rendezvény időpontja:       2018. május 18-19-20.

A rendezvény szervezője:      ZOFI Rendezvényszervező Kft.

                                                    2890 Tata, Szegfű u. 23.

Bankszámlaszám:                    OTP 11740047-20135324

Iroda:                                          2890 Tata, Ady Endre út 13. (Zsigmond király udvar)

Telefon:                                      +36-20/942-3830; +36-70/600-0834

E-mail:                                         This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

A vásár ajánlott nyitva tartása

2018. május 18. péntek 14:00-22:00 óráig

2018. május 19. szombat 08:30-22:00 óráig

2018. május 20. vasárnap 08:30-20:00 óráig 

Jelentkezés, területbérlés feltételei és módja, a vásár szabályzata

         A Szervezők csak a pályázati rendszerben kiválasztott Partnerek számára biztosítanak részvételt a rendezvényen, velük kötnek szerződést.

         A rendezvényen a konkrét árusító hely kiosztását – lehetőség szerint a Vásári Szolgáltató Partner előzetes igényeinek figyelembe vételével – minden esetben a Szervezők határozzák meg (beosztás, elhelyezés, területkijelölés, stb.)

         A Vásári Szolgáltató Partner köteles elfogadni a Szervezők által árusításra kijelölt installációs helyet.

 

Fesztivál területére behajtási időpontok:

A Vásári Szolgáltató Partnerek gépjárművel, csak és kizárólag bepakolás/ kipakolás/ árubeszállítás céljából
hajthatnak a Fesztivál területére, a Fesztivál nyitvatartási idején kívül, a Szervezők által kiadott behajtási
engedéllyel (Partnerenként 1 db behajtási engedély). A rendezvény teljes területén a KRESZ rendelkezései
érvényesek, a gépjárművek maximális sebessége csak 5 km/h lehet. A közlekedési utak áru, építési anyag
lerakásával, deponálásával még ideiglenesen sem zárhatók el!

Fesztivál területére behajtási időpontok:
A Fesztivál területére behajtani önállóan, érkezést követően TILOS! Csak regisztrációt követően, az
illetékes személyzet segítségével, irányításával lehetséges, mert május 18-án a Diák-Patara miatt több száz
gyermek fog a területen tartózkodni!

2018. május 18. péntek 07:00-13:00 óráig, majd 22:00 órától

2018. május 19. szombat 06:00-08:00 óráig, majd 22:00 órától

2018. május 20. vasárnap 06:00-08:00 óráig, majd 19:00 órától.

Amennyiben a feltüntetett időpontokon túl a Fesztivál területén tartózkodik gépjárművével, minden Fesztivál területen töltött időszak után 5.000 Ft + Áfa/ fél óra büntetést köteles fizetni, az akadályoztatás miatt.  

A Fesztivál területén parkolni tilos, a behajtási engedély csak behajtásra jogosít, vele kedvezményesen nem lehet parkolni a Fesztivál területén kívül.

1. A Vásári Szolgáltató Partner kitelepülésekor kizárólag az előzetesen egyeztetett, a pályázatában feltüntetett, a Szervezők által jóváhagyott termékeket forgalmazhatja, szolgáltatását végezheti. Az ezt meghaladó, vagy jóvá nem hagyott termékek árusítását, tevékenység folytatását a Szervezők jogosultak megtiltani, az elárusító helyről e termékeket beszedetni. Amennyiben a Vásári Szolgáltató Partner ennek nem tesz eleget a Szervezők azonnali hatállyal felmondhatják a szerződést.

2. A Vásári Szolgáltató Partner kizárólag a Szervezők által jóváhagyott installációban folytathatja tevékenységét, a korhű megjelenés elvárás. Amennyiben a Vásári Szolgáltató Partner ennek nem tesz eleget, vagy a Szervezőkkel nem engedélyeztetett installációban árusít, úgy azonnali hatállyal felmondható a szerződés.

3. A Vásári Szolgáltató Partner a saját installációja mellé csak annyi reklámanyagot, megállító táblát, stb. helyezhet ki, amennyire előzetesen engedélyt kért/ és kapott a Szervezőktől.

4. A Vásári Szolgáltató Partner által bérelt terület önhatalmúlag nem cserélhető el, nem növelhető, és nem adható/ értékesíthető tovább, akár csak részben is más Partner(ek)nek.

5. A Vásári Szolgáltató Partner a termékek értékesítése során köteles betartani a belkereskedelmi tevékenységre vonatkozó előírásokat. Kötelezi magát, hogy a hatályos jogszabályokban és árusítási szabályzatban előírt hatósági/működési engedélyeket legkésőbb az elárusítóhely átvételi időpontjáig beszerzi, azokat a helyszínen tartja, a Szervezők és a hatósági szervezetek kérésére felmutatja, az árusítást a vonatkozó törvényeket, előírásokat betartva végzi. A Partner köteles a rendezvény területén a tisztességes kereskedői magatartást maximálisan betartani; a vásárlókat korrekten és az előírásoknak megfelelően tájékoztatni, udvariasan kiszolgálni. Köteles ár-tájékoztatási kötelezettségének eleget tenni, és a fogyasztói árakat a Rendezvény ideje alatt betartani. Köteles a munkavégzésre alkalmas állapotban végezni a tevékenységét. Amennyiben értékesítő tevékenysége zavarja a többi árust, vagy a Fesztivál látogatóit, a Szervezők azonnali hatállyal felmondhatják a szerződést.

6. A Vásári Szolgáltató Partner az árusító hely frontján túl nem pakolhat, tevékenységét az installációban, valamint az installáció mellett végezheti, amennyiben ezt a fizikai környezet megengedi. A Szervezők lehetőség szerint az installációs helyeket úgy jelöli ki, hogy az installációtól 1-1 méterre a Partner kihelyezhet tevékenységet segítő eszközöket (asztal, polc, állvány). Amennyiben a Vásári Szolgáltató Partner ennek nem tesz eleget (az installációjának frontján túl pakol) a szerződésétazonnali hatállyal felmondhatják a Szervezők.

7. A Vásári Szolgáltató Partnerek a rendezvény területén kizárólag saját standjukban végezhetik tevékenységüket; nem tehetnek olyan megnyilvánulásokat, nem használhatnak olyan üzleti fogásokat, melyek a többi Partner érdekeit sérti.

8. Tilos az árusító területen baleset- és tűzveszélyes anyagot felügyelet nélkül hagyni és nagyobb mennyiségben tárolni! A Kereskedő vállalja, hogy a mindenkor hatályos tűzvédelmi, munkavédelmi és balesetvédelmi előírásokat betartja és alkalmazottaival is betartatja.

9. A Vásári Szolgáltató Partner számára biztosított az alap, világításhoz elegendő áram. Az installáció 30 méteres körzetében megtalálható csatlakozási pontra a Vásári Szolgáltató Partner önállóan csatlakozik rá.

10. A Vásári Szolgáltató Partner köteles a napi tevékenység, az építési- és bontási munkák során keletkezett hulladékot hulladékgyűjtő konténerbe elhelyezni, illetve az általa bérelt területet a fesztivál ideje alatt folyamatosan és maximálisan rendben tartani.

11. A Vásári Szolgáltató Partnernek lehetőség szerint gondoskodnia kell az installáció zárhatóságáról, vagy egyéb módon megoldott vagyonvédelemről. Káresemény bekövetkezésekor a Szervezőt nem terheli felelősség a területen történt károkkal kapcsolatban.

 

Pályázatok

NKA

A Tatai Patara Török kori Történelmi Fesztivál  az NKA támogatással valósult meg.

 

Pályázati beszámolók:

2013

2014

2015

2016

2017

 

 

 A 2015-ös Tatai Patara a Magyarország - Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával valósult meg.
hu_sk husk_log

Időutazás - Tatai vár

gath_ajanlo A Tata GUIDE@HAND teljes turisztikai és a városnéző tartalmat, illetve térképet tartalmaz Tatáról.

gath_qr

Támogatóink

Hotel Gottwald

 

dexi_dekor

 

ekol

 

 

golf_hotel

Médiapartnereink

forras

tv

 

 

keminfo 

 

Partnereink

cimer_hm
   monostori_erod
visittata_logo Derik logo
logo_nomel HelpDesk
tbmuzlogo
tkv
wikipedia
Tata Rendőrkapitányság 
Komárom-Esztergom Megyei
Katasztrófavédelmi Igazgatóság